Kako funcioniše Udruženje – organizacija?
Sa ciljem neposrednije saradnje članova van sedišta Udruženja, Udruženje osniva Teritorijalne sekcije, a UO Udruženja bira Sekretera Sekcije.
Sektretar teritorijalne sekcije je kontakt sa centralom – osoba kojoj se obraćate ukoliko imate neku inicijativu, predlog ili imate neki problem.

Kako postati član?
Član URIKS-a možete postati kao fizičko i kao pravno lice ili preduzetnik. Birate željenu kategoriju „Fizička lica“ ili „Pravna lica“ (za preduzetničku radnju takodje birate opciju pravno lice) i popunjavate zahtev za članstvo – pristupnicu. Zatim kliknete na opciju “pošalji”. U kratkom vremenskom roku će Vam na e-mail iz prijave stići popunjena pristupnica koju je potrebno potpisati. Pristupnica se može potpisati elektronski ili ručno. VAŽNO: ukoliko Vam nije stigao povratni e-mail proverite u nepoželjnoj pošti (spam).
Elektronski potpisana pristupnica se šalje na e-mail clanstvo@uriks.rs. Ukoliko potpisujete ručno, pristupnicu je potrebno poslati na adresu sedišta društva: URIKS, Čarlija Čaplina 7/4, Beograd 11000. Pristupnicu za pravna lica potpisuje zakonski zastupnik.
Osim pristupnice, na e-mail će Vam biti dostavljene i instrukcije za plaćanje godišnje članarine. Godišnja članarina za fizička lica iznosi 2.000,00 dinara, a za pravna lica i preduzetnike 4.000,00 dinara. Članarinu je potrebno uplatiti u roku od 30 dana od dana prijema instrukcije za plaćanje.
Potencijalni članovi su dužni da u zahtev unesu tačne i istinite podatke, i da uz pristupnicu dostave ispis lične karte (fizička lica), odnosno Rešenje iz APR-a i ispis LK zakonskog zastupnika (za pravna lica) odnosno ispis LK vlasnika preduzetničke radnje. Takođe, potrebno je dostaviti dokaz o uplati članarine.  U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka ličnosti, ispis LK se dostavlja samo na uvid radi identifikacije lica koje pristupa Udruženju i isti se nakon identifikacije briše i ne čuva u druge svrhe. 
Statusna komisija Udruženja kontroliše da li je pristupnica popunjena korektno i dostavljena tražena dokumentacija, te da li je izvršena uplata članarine. Ukoliko su zadovoljeni svi potrebni uslovi, statusna komisija dostavlja članovima na e-mail potvrdu o prijemu u članstvo. VAŽNO: Posle popunjavanja pristupnice obavezno štiklirajte polje „I am not a robot“ kako bi uspešno završili proceduru prijave.

Zašto je važno da knjigovodstvene agencije budu član kao pravno lice ili preduzetničke radnje?

Prednosti za agencije:
1. Ulazi u bazu agencija koje će biti objavljena na sajtu – besplatna reklama
2. Omogućene su neke pogodnosti koje je Udruženje obezbedilo vezano za stručno usavršavanje, pravnu pomoć, informatičke usluge i sl. Detaljnije na https://www.uriks.rs/prijatelji-udruzenja/

Prednost za udruženje, a u budućnosti za celu branšu: U slučaju formiranja komore knjigovođa, članovi komore su pravna lica, i što više pravnih lica kao članova Udruženje ima, to će biti ravnopravniji sagovornik prilikom osnivanja komore.

Fizičko lice
2000 RSD

Zahtev za članstvo!

Pravno lice
4000 RSD

Zahtev za članstvo!