Ukoliko u dole navedenom tekstu oko članstva ne nadjete objašnjenje  koje Vas interesuje, molimo da nas kontaktirate isključivo putem e-maila clanstvo@uriks.rs

Kako funcioniše Udruženje – organizacija?
Sa ciljem neposrednije saradnje članova van sedišta Udruženja, Udruženje osniva Teritorijalne sekcije, a UO Udruženja bira Sekretera Sekcije.
Sektretar teritorijalne sekcije je kontakt sa centralom – osoba kojoj se obraćate ukoliko imate neku inicijativu, predlog ili imate neki problem.

Kako postati član?
Član URIKS-a možete postati kao fizičko i kao pravno lice ili preduzetnik. Birate željenu kategoriju „Fizička lica“ ili „Pravna lica“ (preduzetnici takođe biraju opciju pravno lice) i popunjavate zahtev za članstvo – pristupnicu, a zatim kliknete na opciju “pošalji”. U kratkom vremenskom roku će Vam na e-mail koji ste naveli u prijavi biti dostavljena popunjena pristupnica koju je potrebno potpisati. Pristupnica se može potpisati elektronski ili ručno. VAŽNO: ukoliko Vam nije stigao povratni e-mail proverite u nepoželjnoj pošti (spam).
Elektronski potpisana pristupnica se šalje na e-mail clanstvo@uriks.rs. Ukoliko potpisujete ručno, pristupnicu je potrebno skenirati i poslati na e-mail clanstvo@uriks.rs

Pristupnicu za pravna lica potpisuje zakonski zastupnik. Izuzetno, pristupnicu može da potpiše lice koje po ovlašćenju direktora obavlja poslove računovođe ili knjigovođe po ugovoru o radu.
Osim pristupnice, na e-mail će Vam biti dostavljene i instrukcije za plaćanje godišnje članarine. Godišnja članarina za fizička lica iznosi 2.000,00 dinara, a za pravna lica i preduzetnike 4.000,00 dinara. Članarinu je potrebno uplatiti u roku od 30 dana od dana prijema instrukcije za plaćanje.
Potencijalni članovi su dužni da u zahtev unesu tačne i istinite podatke, i da uz pristupnicu dostave ispis lične karte (fizička lica), odnosno Rešenje iz APR-a i ispis LK zakonskog zastupnika (za pravna lica) odnosno ispis LK vlasnika preduzetničke radnje. Ukoliko pristupnicu potpisuje lice koje po ovlašćenju direktora obavlja poslove računovođe ili knjigovođe, umesto LK zakonskog zastupnika, na uvid se dostavlja LK potpisnika pristupnice. Takođe, na zahtev statusne komisije potrebno je dostaviti dokaz o uplati članarine. U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka ličnosti, ispis LK se dostavlja samo na uvid radi identifikacije lica koje pristupa Udruženju i isti se nakon identifikacije briše i ne čuva u druge svrhe. 
Statusna komisija Udruženja kontroliše da li je pristupnica popunjena korektno i dostavljena tražena dokumentacija, te da li je izvršena uplata članarine. Ukoliko su zadovoljeni svi potrebni uslovi, statusna komisija dostavlja članovima na e-mail potvrdu o prijemu u članstvo. VAŽNO: Posle popunjavanja pristupnice obavezno štiklirajte polje „I am not a robot“ kako bi uspešno završili proceduru prijave.

Zašto je važno da knjigovodstvene agencije budu član kao pravno lice ili preduzetničke radnje?

Prednosti za agencije:
1. Ulazi u bazu agencija koje će biti objavljena na sajtu – besplatna reklama
2. Omogućene su neke pogodnosti koje je Udruženje obezbedilo vezano za stručno usavršavanje, pravnu pomoć, informatičke usluge i sl. Detaljnije na https://www.uriks.rs/prijatelji-udruzenja/

Prednost za udruženje, a u budućnosti za celu branšu: U slučaju formiranja komore knjigovođa, članovi komore su pravna lica, i što više pravnih lica kao članova Udruženje ima, to će biti ravnopravniji sagovornik prilikom osnivanja komore.

Sva pitanja vezana za prijem u članstvo, obnavljanje članstva, problemi sa nalogom i slično možete da postavite na e-mail clanstvo@uriks.rs

Fizičko lice
2000 RSD

Zahtev za članstvo!

Pravno lice
4000 RSD

Zahtev za članstvo!