NOVI SAD: Od 150 do 400 hiljada za samozapošljavanjePosted by on


image_pdfimage_print

U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja, Grad Novi Sad otvorio je Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2018. godini.

Subvenicije se dodeljuju nezaposlenim licima koja su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu najmanje mesec dana i koja su završila obuku iz preduzetništva.

Zainteresovani mogu da konkurišu za osnivanje nekog oblika preduzetnišva ili privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Na ime subvencija za samozapošljavanje dodeljivaće se jednokratni iznos od 150.000,00 do 400.000,00 dinara, u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih trokova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

Nezaposleno lice koje ostvari pravo na subvenciju, u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci.

Delatnosti koje su navedene u prijavnom obrascu su: proizvodnja, proizvodno zanatstvo, stari i umetnički zanati i domaća radinost, zdravstvene i farmaceutske delatnosti, informacione tehnologije, softversko inženjerstvo i intelektualne usluge, rad sa decom, starima i osobama sa invaliditetom, uslužno zanatstvo, građevinarstvo, usluge u turizmu, hoteli i restorani, lične usluge i drugo.

Na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Novog Sada može se pronaći tekst Javnog poziva sa informacijama o uslovima i obaveznoj dokumentaciji, obrazac Zahteva, lista delatnosti koje se ne subvencionišu, kao i bodovna lista.

Javni poziv biće otvoren do utroška sredstava.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskoj upravi za Privredu, putem telefona 021 452 414 i 6614 085.

izvor: mojnovisad.com

Početna istaknutoVesti iz poslovanja

Komentari su isključeni.