U toku je uručenje rešenja za porez na oružje za 2018. godinuPosted by on


image_pdfimage_print
Poreska uprava Republike Srbije obaveštava da je u toku uručenje rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2018. godinu.

Prema Zakonu o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, obveznik poreza na oružje je lice na koje glasi oružni list, odnosno kolekcionarska dozvola, kao i dozvola za nošenje oružja.

Porez na registrovano oružje utvrđuje rešenjem nadležni poreski organ, a na osnovu podataka koje mu dostavlja republički organ uprave zadužen za unutrašnje poslove koji je izdao oružni list za držanje, odnosno kolekcionarsku dozvolu, kao i dozvolu za nošenje oružja.

Ova obaveza plaćanja poreza nastaje danom izdavanja oružnog lista, odnosno kolekcionarske dozvole, kao i dozvole za nošenje oružja i plaća se u godišnjem iznosu za svaki komad oružja.

Porez na automatsku pušku iznosi 13.280 dinara, a za poluautomatsku 5.330 dinara. Za oružje za ličnu bezbednost za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola, porez je 3.600 dinara, a ukoliko je uz to izdata i dozvola za nošenje – 17.940 dinara.

Rok za plaćanje ove poreske obaveze je 15 dana od dana dostavljanja rešenja.

Izvor: portal Poreske uprave 

 

Početna istaknutoVesti iz poslovanja

Komentari su isključeni.