Uriks poziva članove da učestvuju u davanju predloga za izmene Zakona o računovodstvu! Predloge nam šaljite na mail predlozi@uriks.rsPosted by on


image_pdfimage_print

Poštovani članovi,

Udruženje  URIKS  planira da dostavi Ministarstvu finansija  predloge za izmenu Zakona o računovodstvu s obzirom da je po planu Vlade Republike Srbije  predvidjena  izmena i dopuna navedenog  Zakona.

Cilj izmena je uskladjivanje  sa Direktivama EU, unapredjenje izveštavanja i poboljšanje  primene Zakona. Izmenjeni  Zakon treba da doprinese  boljoj  proceni  performansi svih privrednih subjekata,  boljem donošenju kvalitetnih  odluka domaćih i stranih investitora i da omogući adekvatno izveštavanje  privrednim subjektima. Smatramo da zakonska regulativa  treba da stvori stabilan  i stimulativan privredni ambijent koji će doprineti  uspešnom poslovanju  i razvoju naše privrede, olakšati primenu  propisa  i pojednostaviti  računovodstvene procedure  u praksi.

S obzirom da je ovo najvažniji zakon  koji sprovodimo u našoj praksi  kao računovodje smatramo da  treba da učestvujemo u kreiranju  istog. Pozivamo vas da date  svoje stavove i predloge za izmene i dopune  Zakona. Takodje vas pozivamo i da budete aktivni   po pitanju  drugih predloga značajnih za unapredjenje našeg poslovanja.

Predloge dostavite na mail adresu  predlozi@uriks.rs

Vaše predloge  će naša služba obraditi, sistematizovati, objediniti i dostaviti Odboru  Projekta ispred  Grupacije  računovodstvenih poslova.

Srdačan pozdrav,

URIKS

AktivnostiPočetna istaknuto

Komentari su isključeni.