URIKS je podneo predlog za izmene Uredbe o „Paušalcima“ i ukazao na propuste koji se pojavljuju u komunikaciji sa Poreskom upravomPosted by on


image_pdfimage_print

S obzirom da su najavljene velike promene kod statusa tzv „paušalno oporezovanih radnji“ URIKS je iskoristio priliku da podnese predlog za izmenu Uredbe o bližim uslovima, kriterijumima i elementima za paušalno oporezivanje obveznika poreza na prihode od samostalne delatnosti. Takodje je podnet i dopis sa predlozima i primedbama u vezi komunikacije sa Poreskom upravom i rešavanjem problema u delokrugu Poreske uprave.
U ova dva podneska su navedeni predlozi, sugestije i primedbe nastale na osnovu dosadašnjih iskustava koja imaju računovođe a vezano za ove teme. Sve ovo je odradjeno na osnovu predloga koji su stizali na naš e-mail predlozi@uriks.rs , na osnovu predloga koje su davale kolege članovi FB grupe „Knjigovodstvo računovodstvo“ i naravno na osnovu predloga stručnog tima URIKSa.
U ime URIKS tima, hvala svim kolegama koji su svojim predlozima, sugestijama i primedbama doprineli da formiramo ovaj predlog i kao jedinstveni ga predamo na dalje razmatranje. Nadamo se da će oni koji nam pišu zakone, konačno shvatiti „nas praksu“ kao ozbiljnog sagovornika i nekog ko može najbolje proceniti šta je u zakonima potrebno menjati.
Na sajtu www.uriks.rs možete pogledati ovaj predlog.

AktivnostiAktuelnostiPočetna istaknutoZakonske izmene

Komentari su isključeni.