Paragraf lex d.o.o.


 • Promo period na sva izdanja kompanije Paragraf do 31.12.2018. – za nepretplatnike na Paragraf izdanja, članove URIKS-a
 • 2 jednodnevna savetovanja u toku godine na aktuelne teme, bez naknade za članove udruženja URIKS
 • Besplatno prisustvo savetovanjima/seminarima o godišnjem finansijskom izveštaju i popisu, za sve članove URIKS-a u svim mestima u Srbiji u kojima Paragraf održava savetovanje

Korisne informacije o kompaniji Paragraf

Ko smo mi?

Paragraf Lex je kuća koja 23 godine svojim klijentima obezbeđuje brz, siguran, tačan i ažuran pristup informacijama bitnim za uspešno i zakonito poslovanje, sa poslovanjem u Republici Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini – dakle, sve za primenu pravnih i ekonomskih propisa na dohvat ruke.

Proizvodi i aktivnosti

Baza propisa za pravnike i ekonomiste „Paragraf Lex“ sadrži:

 • Propise svih nivoa – prečišćene i izvorne tekstove propisa republičkog, pokrajinskog, gradskih i opštinskih nivoa
 • Službeni glasnik Republike Srbije,kao i sva druga službena glasila
 • Službena mišljenja i stavove državnih organa i institucija po pitanju primene propisa
 • Sudsku praksu – odabrane sudske presude i stavove domaćih i stranih sudova
 • Modele – primere ugovora, sudskih i drugih podnesaka, kao i opšte i pojedinačne akte
 • Obrasce – popunjive obrasce iz oblasti poreza, računovodstva, revizije, fiskalnih kasa, finansijskih izveštaja, MRS, MSFI, akciza, radnih odnosa i ostalih oblasti
 • Elektronski časopis za poreze i računovodstvo – Poresko-računovodstveni instruktor koji se dnevno ažurira i sadrži stručne komentare i odgovore na pitanja iz svih oblasti finansija, računovodstva i prava
 • Kamatni kalkulator – jednostavno i intuitivno računanje iznosa dugovanja uvećanog za zakonsku stopu, poresku, ugovornu – program se svakodnevno ažurira novim stopama
 • Kalkulator zarada i drugih primanja – program za određivanje visine poreskog opterećenja prilikom isplate zarada i drugih primanja fizičkim licima
 • Paragraf Ten: Javne nabavke – program za praćenje javnih nabavki
 • Neograničeno postavljanje pitanja redakciji Paragrafa

 

 • Štampani stručni časopisi:Poresko-računovodstveni instruktor sa Specijalisom za carine – namenjen svima koji se bave porezima, računovodstvom, zaradama, revizijom, finansijskim i radnim pravom, sa akcentom na instrukcijama za postupanje u primeni poreske i računovodstvene regulative.

Privilegije i beneficije koje dobijate pretplatom na naš stručni časopis pogledajte klikom na Poresko-računovodstveni instruktor.

         Budžetski komplet – namenjen svima čije se poslovanje finansira iz sredstava budžeta Republike Srbije, autonomne pokrajine i lokalne vlasti, kao i iz sredstava organizacija za obavezno socijalno osiguranje.

        Pravni komplet – namenjen svim pravosudnim profesijama kao što su advokati, sudije i tužioci. Dodatna pažnja posvećena je profesijama novijeg datuma odnosno javnim izvršiteljima i javnim beležnicima, ali i svim ostalima (medijatori, stečajni upravnici, veštaci i drugi).

 • Priručnici iz svih oblasti prava i ekonomije
 • Organizacija stručnih savetovanja, seminara i radionica na najaktuelnije teme.

Kompanija Paragraf tradicionalno organizuje preko 60 savetovanja godišnje.

Paragraf broji 200 zaposlenih, preko 40 urednika izdanja (od kojih 12 konsultanata za oblast poreza i računovodstva), kao i preko 200 spoljnih autora koji svakodnevnim radom na pisanju stručnih tekstova i davanjem konsultacija klijentima pružaju pravnu sigurnost i čine da Vaše poslovanje bude uspešno i zakonito.

Glavni i odgovorni urednici časopisa Poresko-računovodstveni instruktor su Aleksandar Milanović, Olica Pješčić i dr Marina Protić, eminentni stručnjaci sa dugogodišnjim praktičnim iskustvom.

Aleksandar Milanović i Olica Pješčić su bogato iskustvo stekli radom u Ministarstvu finansija, kao i na mnogobrojnim savetovanjima i konsultacijama.

Kako radimo?

Brzo, sigurno, tačno i DNEVNO ažurno.

Zašto baš mi?

Zato što s pravom nosimo epitet lidera u pouzdanom, stručnom i pravovremenom informisanju o propisima i upućivanju na njihovu primenu u praksi.

Ko su (i ko mogu biti) naši klijenti?

Svi privredni i vanprivredni subjekti (računovođe i knjigovođe, finansijski direktori i ostali finansijski rukovodioci, kompanije, organi uprave, institucije, ustanove, advokati, preduzetnici…) i sva druga pravna i fizička lica koja su odgovorna za zakonito poslovanje.

 

Telefoni:

Beograd: 011/3290-393

Novi Sad: 021/457-421

Niš: 018/511-839

Email: online@paragraf.rs

www.paragraf.rs